Novi ciklus radionica “Podrška, ne perfekcija”,Novak Đoković Fondacije, za roditelje u PU ”Užice”

Od 01.03.2023.god. u vrtiću “Zeka” počinje treći ciklus radionica za roditelje dece predškolskog uzrasta. Program se sastoji od 10 radionica koje traju 90 minuta + 30 minuta koji su predviđeni za neformalno druženje učesnika radionice. Radionice se održavaju u kontinuitetu tokom 10 nedelja, jednom nedeljno, u grupi od 25 roditelja.

 Teme kojima se bavimo su: Kako da gradimo odnose sa decom, na koji način da unapređujemo psiho-fizički razvoj deteta, kako da reagujemo u emotivno obojenim situacijama, kako da komuniciramo sa svojom decom na način koji doprinosi podsticanju njihovog razvoja, kako da upravljamo osećanjima (bes, strah, ljutnja…), kako da učvršćujemo prihvatljivo ponašanje kod dece, kako da postavljamo dugoročne ciljeve za svoju decu… Program mogu pohađati, ukoliko to žele, oba roditelja, ili jedan od njih, kao i staratelji deteta. U okviru realizacije Programa, roditelji/staratelji mogu dovesti svoju decu u vrtić, i za njih će biti organizovane aktivnosti sa vaspitačem za vreme trajanja programa.

U okviru radionica roditelji će kroz druženje i razne aktivnosti imati priliku da:

  • Prošire svoja znanja o razvoju deteta i njegovog mozga, kao i da se upoznaju sa strategijama za promovisanje razvoja. Kada roditelji znaju šta ih očekuje u različitim etapama života deteta, postaju samouvereni i lakše drže stvari pod kontrolom.
  • Razvijaju veštine upravljanja stresom, komunikacije i konstruktivnog rešavanja problema. Kada roditelji imaju iskustva u posmatranju i uvežbavanju tehnika samoregulacije i pozitivne discipline spremniji su da češće reaguju pozitivno u izazovnim situacijama roditeljstva.
  • Povećaju samoefikasnost, samopouzdanje i dostupnost podrške. Kada roditelji mogu da podele sa drugima svoje uspehe i izazove u roditeljstvu i saslušaju druge roditelje, osećaju se dobro zato što znaju da nisu sami i dobijaju potvrdu da neke stvari dobro rade.

Radionice vodi Zorica Todorović, psiholog-stručni saradnik u Predškolskoj ustanovi “Užice”. Kontakt telefon za prijavljivanje i sve dodatne informacije je 062 8827350, ili na mail adresu: zoricatodorovicue@gmail.com, do 27.02.2023.god.

Ako želite da kao roditelji postanete mudriji, sigurniji i zadovoljniji, prijavite se i sa nama osnažite i unapredite roditeljske veštine i znanja.

Click