„УВЕК БУДИ ТО ШТО ЈЕСИ“

Инспирисани причом о „Елмеру “ једном потпуно другачијем, шареном слону, деца и васпитачи средње групе из вртића „Полетарац“ су направли низ активности промовишући кључни мотив приче – УВЕК БУДИ ТО ШТО ЈЕСИ!

После упознавања са причом , подстакнути интересовањем за њу, деца су цртала слона , потом бојила припремљене шаблоне. Затим су васпитачи и деца били гости ОШ „Краља Петра II“, где су у сарадњи са учитељицом Надом Радојчић и ученицима другог разреда учествовали у креативној радионици, где су правили заједно великог Елмера нацртаног на картону (мозаик од дечјих радова)-велики су помагали малима. Слику су урамили која краси зид у њиховој учионици.

Потом су у сарадњи са родитељима, а у циљу промовисања  Дана толеранције, васпитачи организовали радионицу на којој су родитељи и деца направили заставу  са Елмером и слоганом „Увек буди то што јеси. Као Елмер.“ коју су деца и васпитачи окачили на ограду школе у којој су били гости, скрећући на тај начин пажњу на поштовање различитости, толеранције и другарства.

 

Click