СВЕТСКИ ДАН ЗДРАВЉА

         Светски дан здравља, обележава се широм света 7.априла, под покровитељством Светске здравствене организације. ПЗЗПУ жели да вас и овом приликом подсети на велики значај очувања здравља. Лична хигијена, хигијена простора у ком боравите, уравнотежена исхрана пуна витамина, јачање имунитета, довољна количина сна су основне ствари на које треба обратити пажњу. Уз то наравно  у данашњим условима држање дистанце, ношење маски, на појаву могућих симптома обратити се здравственој установи…

           Данашње активности код нас ће бити у духу „Здравља“ што и вама предлажемо, нпр. један зелени смути , мало прича о здравим навикама и једба нова прича „Лекар вез посла“.

 

„Зелени смути“

Једна зелена јабука, шака спанаћа, банана и поморанџа.

Зелениш јача крвну слику, у комбинацији са витамином Ц везује гвожђе, а банана уз витаминске вредности за „прави укус“. 🙂

 

„Лекар без посла“

Један лекар дође у неко село да лечи.Кад је стигао, запита сељаке:-Каквим животом ви живите овде? Сви који су ту били одговоре: – Живимо обичним животом. Једемо кад смо  гладни , а пијемо воде кад смо жедни. Једемо толико колико је потребно да утолимо глад, а толико исто и пијемо. Рано лежемо, а рано и устајемо. Пазимо на чистоћу свог тела, одеће и стана. Шест дана својски радимо, а недељом идемо у цркву на молитву, па се после цркве одмарамо.

– Онда ја овде немам никаква посла, одговори лекар, јер ко год тако умерено живи, неће се разболети, и неће му бити потребан лекар.

 

ПРЕВЕНТИВНА СЛУЖБА ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ

 

Click