АКТУЕЛНОСТИ

Додељена признања „Капетан Миша Анастасијевић“ за изузетне резултате у различитим областима стваралаштва

У Свечаној сали Градске куће у оквиру пројекта “Пут ка врху” додељена признања “Капетан Миша Анастасијевић” за подручје Златиборског округа.
Пројекат “Пут ка врху” осмислила је и већ 17 година успешно промовише вредности предузетничког и друштвеног стваралаштва, Агенција Медиа Инвент из Новог Сада, у сарадњи са Новосадским Универзитетом, Привредном комором Војводине и Привредном комором Србије. Од 2016. године пројекат се реализује и у Републици Српској.
Директор Медиа Инвента и аутор пројекта Владо Маркановић је истакао да је на овом пројекту била одлучујућа сарадња са новинарима, Регионалном привредном комором Ужице, са градским службама надлежним за привредне делатности и наравно критеријуми по основу којих су донешене одлуке о признањима: пословност, тржишна позиција, односи са јавношћу, затим моралне и етичке вредности, социјална политика, конкурентност и одрживи развој.
„Од 76 предлога у првом кругу свели смо то на око тридесет да би признања добило двадесет најзаслужнијих, који својим радом заслужују да се нађу на врху“ рекао је Маркановић.
Градоначелник Тихомир Петковић је у име града Ужица поздравио представнике Медиа инвента и Факултета техничких наука из Новог Сада, организаторе доделе признања „Kапетан Миша Анасатасијевић“ и све вас присутне:
„Посебан поздрав упућујем добитницима награде који су својим радом и ангажовањем заслужили признање које носи име капетана Мише Анастасијевића. Господин Анастасијевић је био способан трговац, веома богат човек, али оно по чему га највише памтимо јесте то да је био велики добротвор и задужбинар. Тиме је задужио српски народ да га се, са великим поштовањем, сећа. Остало је запамћено и преноси се с колена на колено да је несебично, шаком и капом делио стечено богатство са онима који нису имали, са људима који су били немоћни да сами свој живот учине квалитетнијим. У тешким временима, каква су ова наша, али каква су била и она у којима је живео капетан Миша, изазов да се буде успешан пословни човек, а при том остане добар човек, је много већи. Ипак, за оне који имају циљеве и жељу да те циљеве остваре сваки тренутак је прави и он се не сме пропустити. Kад нема друге, скупи се знање, ентузијазам, храброст и закорачи у неизвесно и плива упорно, макар и узводно. Награда коју сте добили за изузетне резултате и у различитим областима стваралаштва је потврда да сте озбиљно и одговорно прихватили борбу са изазовима које намеће наше време. Награда која носи име капетана Мише Анастасијевића нека буде инспирација и обавеза да и убудуће будете на нивоу досадашњих резултата или, ако се то уопште може, још бољи.“
Предшколска установа у Ужицу, је изабрана за нај -установу у предшколском образовању Златиборског округа, а награду је испред установе примила директорка Веселинка Јовановић.

Click