АКТУЕЛНОСТИ

У сусрет дану здравља – вртићи Бамби и Јихаи-Мама Вонг

У сусрет дану здравља који се обележава 7.4. организоване су разне активности, како у већини објекта тако и у вртићу Бамби, и вртићу Мама Вонг на Пори. Лепо време током целе недеље, васпитачи и деца су искористили да пуно времена проведу  напољу , у шетњи и спортским активностима у дворишту.

Посебне активности“у сусрет дану здравља“, смо реализовали у четвртак и петак. Након јутарње гимнастике деца и васпитачи вртића Бамби, све групе, праве „воћну салату“. У поподневним сатима одржан је родитељски састанак у јасленим групама на тему превентивне здравствене заштите уста и зуба деце најранијег узраста. Родитељски састанак организовале мед. сестре јаслених групама,сестра на превентиви као и стоматолошка сестра Дечијег диспанзера. У петак су након јутарње гимнастике и квиза знања о здрављу,предшколци обе групе вртића Бамби отишли на Пору где се одржао крос кроз шуму „стазом здравља“

У вртићу Мама Вонг,такође велики број активности,јаслице и млађа група организују заједничку активност „воћна салата и воћни сок“, Деца старије и предшколске групе у оквиру јутарње гимнастике раде вежбе за правилан развој стопала. Након тога учествују у квизу знања на тему здравља, после кога чекају другаре из Бамбија и креће крос  „стазом здравља“. Васпитачи су такође узели учешће у кросу,тако да су деца поред учешћа развијали и навијачки дух, бодрили су своје васпитачице…..

 

 

Click