ДАН ЗДРАВЕ ХРАНЕ

Вртић Искра

Обележавање Дана здраве хране (16.10.2019.) у нашем вртићу је традиционална активност  која се реализује са великим задовољством. Уреалузацији учествују васпитачи, кухиња, породица и деца. У јасленим групама урађени су панои са цртежима и воћа и поврћа. Деци послужено воће које су својим рукицама донели у вртић. Деца млађег узраста заједно су месила хлеб од интегралног брашна и брашна од хељде. Сецкали воће и поврће,правили лутку од купуса, јежа од патлиџана, питу са воћем… Средња и страија група су урадили драматизацију приче „Непотребна препрека“, васпитачи деци. Док су другари у припремним групама реализовали активности за развој говора у вези са здравом храном.

 

 

Вртић Јихаи-мама Вонг

Реализовао се један посебан Дан здраве хране. Креативни васпитачи су тим поводом организовали свечано отварање „анимиране кухиње“ .Деца су скидала најлон са зидова на којима Мики Маус, Вини Пу, Том и Џери једу здраву храну. Након „отварања“настављамо са воћном салатом, неко од папира, неко од пластелина, а сви заједно уживамо заједно у правој од свежег воћа….

 

Вртић Полетарац-Здрава храна сваког дана

Деца и васпитачи средње групе су у сарадњи са мајком  детета из групе и нтриционисте нашег вртића, направили радионицу н тему „Здраво-нездраво“. Деаца су облачила две довојчице нацртане на хамеру, лепећи апликације хране у „здраве“и „нездраве“ хаљине, спремали интегралне кексиће са семенкама, а потом их и дегустирали, промовишући на тај начин здраве стилове живота. Док је припремна група сецкала, и љуштила и правила смутије заједничим снагама.

 

 

Вртић  Бамби

Након Дечје недеље настављамо да негујемо тренд здравих навика. Искористили смо леп време да боравимо што више напољу , и сваки дан уживамо у здравим јесењим плодовима.

Вртић Ђурђевак

Правимо воћну салату.

 

Click