ОБАВЕШТЕЊЕ ПРЕВЕНТИВНО ЗДРАВСТВЕНЕ СЛУЖБЕ ПУ „УЖИЦЕ“

По препоруци превентивне службе Завода за Јавно здравље, као и Министраства Здравља Предшколска установа „Ужице“, доноси одлуку да свакодневне хигијенске мере укључи у васпитно-образовни рад,
Како је уследило ВАНДРЕДНО СТАЊЕ Предшколска установа је обуставила рад.
С тим у вези одлучили смо да вам препоручимо да хигијенске мере превентиве спроводите са вашом децом, ауторитативно, а и кроз игру.
Деца перу руке пре и после оброка, после тоалета, после игре. Родитељи демонстрирају деци начин прања руку.
Поквасимо руке, узмемо сапун, трљамо 20 секунди и онда испирање.
Поред редовне хигијене, на овај начин обнављамо или учимо бројање у зависности од старости групе.
Плишане играчке би сте могли да одложите на „спавање“ док све остале након дужег играња требало би механички опрати (судићи, коцке, гумене лутке, аутиће…).
Ако сте у могућности, периодично играчке након прања потопити у атисептичко средство.Искористите временске услове да проводите квалитетно време са својом децом. Путем наше facebook странице, а и преко viber група наши васпитачи и стручни сарадници ће „помоћи“ са идејама.
Проветравајте просотрије у којима бораве деца, ако сте у прилици (изолована дворишта и терасе) деца што више да бораве на отовореном.
Поштовани родитељи, као и сви остали који пратите наш сајт, facebook, viber групе желимо да вам кажемо да нема панике међу запосленима, будимо одговорни и дисциплиновани.

Click