ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

Драги наши родитељи, драга наша децо, превентива је све време уз вас. Можемо рећи да смо на добром путу да превентивом и победимо. Сви заједно смо били одговорни, ви у кругу својих породица а ми у оквиру наше установе.

Сви наши објекти су након проглашења вандредног стања, били затворени од 16.03.2020. Подразумевало се да деца не долаза у вртић, али то није значило да смо ми престали да радимо. Васпитачи су путем вибер група били у сталном контакту са вама. Могли сте да их „видите, чујете, прочитате“као и они вас. У периоду док сте ви били удисциплиновани у својим кућама, ми смо, поред васпитно, образовног рада од кућа, имали и свакодневна дежурства. Сваки дан је по један васпитач долазио у објекат, обилазио све просторије, двориште, проветравао радне собе и кухињу.

Жене које раде на пословима одржавања хигијене су такође понеле велику одговорност. У свим објектима је урађено комплетно генерално спремање. Напоменућемо да смо дезифенкцијом почели и пре вандредног стања. У свим објектима, где деца спавају, промењене су постељине. Све играчке су опране и дезинфиковане, плишане су опране и одложене на неко време. Подови и гленедери су након механичког прања и дензификовани. Кухињско особље је такође генерално средило све своје просторије и све у њима.
Све је спремно за дезинфекцију Завод за јавно здравље. Они ће обићи објекте, извршити дезинфекцију, урадити санитарне прегледе запослених као и тестирање на Covid 19. Сви запосени који почну са радом биће тестирани на два дана до отварања.

Елем, поштовани родитељи, нарочито ви чија деца крећу 11-ог, а у вези свега горе наведеног, обавештавамо вас да су наши објекти потпуно спремни за повратак деце по унапред договореном распореду, а уз мере опреза и дисциплине.
Молимо вас да , као и до сада, слушате и посштујете понашање у вандредним условима, а све по препоруци струке.

Сви заједно, настављамо тамо где смо стали…

 

Click